Systematische teeltbegeleiding

Optimale kwaliteit voor uw gewas

Slim boeren

Vanuit een agronomische benadering gaat Stefan Muijtjens samen met jou aan de slag om de kwaliteit en opbrengst van de teelt optimaliseren.
Graag help ik je bij het optimaliseren van je gewas. Mijn doel daarbij is samen met jou te zorgen voor een eindproduct van hoge kwaliteit. Aan de hand van metingen en analyses wordt een plan opgesteld voor systematische teelt waarbij alle factoren optimaal ingezet en benut worden. Het begeleidingsproces omvat niet alleen gestructureerde begeleiding voor de teelt, maar ook de mogelijkheid om samen een nieuwe bedrijfsstrategie op te zetten en nieuwe ideeën te bespreken. Kortom, systematische teeltcoaching biedt u als ondernemer steun op alle fronten.

Hoe werkt het

We beginnen met het in kaart brengen van het perceel door het invullen van het PSO-formulier (Perceel Selectie Onderzoek). We bespreken de teeltplanning en je kan per seizoen aangeven of je teeltbegeleiding wilt. Tijdens de teelt zullen ongeveer 10 perceelbezoeken plaatsvinden. Direct na elk bezoek ontvang je per mail een uitgewerkt rapport met de actuele situatie, advies, en gewasontwikkelingsoverzicht van de voorgaande groei-periode. Verder ontvang je gedurende het traject advies over onkruidbestrijding, gewasbescherming en (bij)-mestadvies. Je hebt persoonlijk toegang tot alle verzamelde kennis op de TTW website. Na het rooien beschik je over een accountplan waarin alle gegevens zijn verwerkt ter beoordeling van het resultaat en de kwaliteit, vergeleken met je voorgaande seizoenen. Ook vind je er informatie over opbrengst in kilo’s en euro’s. Download de factsheet voor meer informatie.

Voordelen van dit programma:

Vergroting van je teelt kennis en meer controle over de groei en opbrengst.

Meer inzicht in de inhoud van het perceel door Perceel Selectie Onderzoek (PSO).

U

Afstemming teelt op afnemerswens/afzetprobleem.

Deskundig en onafhankelijk advies op maat.

Gebruik kunnen maken van het unieke TTW systeem.

Mineralen onderzoek (incl. stikstof) tijdens het groeiseizoen.

Cursusmogelijkheden voor kennisvergroting.

Statistische vergelijking met andere rassen, regio’s, deelnemers en seizoenen.

Ja, ik wil graag meer informatie

Wilt u meer weten over deze aanpak of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact op met Stefan Muijtjens.
NL: +316 221 85 308  |  BE: +32 473 19 26 56

Contact