Waardenetwerken

Samen ontwikkelen en leren

Wat is een waardenetwerk

Een Waardenetwerk is een tijdelijke organisatie van een kleine groep belanghebbenden rondom één specifiek probleem. Het doel is om met elkaar oplossingen te vinden en voor elkaar en in zes maanden resultaat te boeken.
Als agrarisch ondernemer loop je wellicht tegen vragen of problemen aan terwijl het lastig is (of lijkt) om veranderingen door te voeren. Binnen een netwerk van ondernemers kun je vragen beantwoord krijgen als: welke verbeteringen of innovaties zou je  kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk van het bedrijf? Wat is praktijkrijp en wat niet? Welke ervaringen zijn opgedaan bij je collega’s?

Hoe werkt het

Er wordt een groep gevormd van maximaal 15 personen rondom een thema, vraagstelling of probleem. Samen met de netwerkpartners bouw je als ondernemer zelf aan de oplossing. Zo ontstaat er een praktische aanpak en verdienmodel, die specifiek toepasbaar is op de uitdaging van de deelnemers in het waardenetwerk, als groep én individueel. Na het seizoen evalueren we samen de resultaten.

Waarom zou ik meedoen aan een waardenetwerk?

Dit is een nieuwe manier van samenwerken. We gaan samen ontwikkelen, toepassen en leren waarbij het agrarisch ondernemerschap centraal staat.

Samen met ketenpartners bouwt de ondernemer zelf aan de oplossing. Zo ontstaat er een praktische oplossing voor de specifieke uitdagingen van de deelnemers in het waardenetwerk.

Het gezamenlijke proces van analyse en het bedenken van slimme oplossingen begeleid ik vanuit mijn specialisme in praktische landbouwinnovatie en ondersteun ik (onder andere) met nieuwe communicatietechnieken.

Ondernemers leren praktijkgericht te innoveren door zelf de kracht van netwerken te ontdekken en dit te gebruiken om innovatieve resultaten te behalen.

Ja, ik wil graag meer informatie

Wilt u meer weten over deze aanpak of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact op met Stefan Muijtjens.
NL: +316 221 85 308  |  BE: +32 473 19 26 56

Contact